Legendariske racerkjørere

I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på noen legendariske racerførere.

Ayrton Senna

Dette var en Formel 1-fører fra Brasil som ble verdensmester i Formel 1 hele 3 ganger. Han kjørte da for McLaren. Han regnes som en av verdenshistoriens beste førere, men tragisk nok så døde han i en krasj på San Marino Grand Prix.

Nicki Lauda

Dette var en Formel 1-fører som også ble verdensmester hele 3 ganger. Han er kjent for sitt rivaleri med James Hunt. Han kjørte for Opel i deres enorme satsing på racing.

James Hunt

Det som er sikkert er at James Hunt er en utrolig legendarisk skikkelse innenfor racing og spesielt da Formel 1. Han vant verdensmesterskapet i Formel 1 en gang. Han var enormt glad i fart og spenning og etter at han la opp som fører ble han kommentator på BBC.

Colin McRae

Dette var en skotsk rallyfører som regnes som en av de aller beste og mest legendariske førere gjennom tidene. Han kjørte WRC rally og var godt kjent for sin Ford Focus WRC.

Richard Burns

Dette var også en legendarisk fører fra Storbritannia. Han ble den yngste britiske mesteren i rally noen sinne. Han kjørte for Subaru og Mitsubishi.

Dette er noen av de mest legendariske førerne verden har sett i rally og Formel1. Det finnes også en rekke andre som virkelig har gjort det bra og er verdt å følge med på.

I Norge finnes det noen kjente sjåfører, men de er nok ikke legendariske på samme måte som mange av de andre rallyførerne der ute. Den norske føreren som er mest kjent i utlandet er nok Petter Solberg, mens den sjåføren som er mest kjent innad i Norge er Martin Schanche, som virkelig har gjort et inntrykk på racingverden i Norge.

Hvilke racingførere liker du spesielt godt?