Historiens beste race

Om du er glad i raske biler, så har du gjerne gitt litt gass og kanskje driftet litt i snøen. Kanskje har du til og med sett for deg at du er en av de virkelige store i ferd med å vinne titler. Det finnes da mange race du kan se for deg at du tar del i. Akkurat som yngre gutter prøver å kopiere Messi og Ronaldo på løkka, så prøver vi bilgale å kopiere storheter innen racing. Mange av oss har nok fått sansen for spenningen ved heseblesende rally, og Petter Solberg er utvilsomt en mann å kopiere med hans resultater.

Ikke alle synes derimot at rally går fort nok, eller at det for den saks skyld er gøy med så drifting. Noen krever rett og slett bare den aller høyeste farten som er mulig å oppnå. Dette får en ikke noe annet sted enn naturlige formel 1 løp. Selv om det finnes mange store løp her, så er et løp som Max Verstappen sin heroiske innsats i Brasil mest sannsynlige blant de aller beste denne disiplinen noensinne har sett. Tross sin tredjeplass var den tekniske kjøringen her av en annen verden.

Selv om både Petter Solberg sine resultater, og unge Max Verstappen sin tekniske kjøring var imponerende, så er det liten tvil om at Ayrton Senna sitt løp i Portuguese Grand Prix i 1985 står som det aller beste racet gjennom historien. Gjennom regn og vind vant Ayrton Senna helt overlegent. Så dominant var Brasilianeren at han faktisk tok igjen alle utenom andreplassen med en hel runde. Dette til tross for forhold som hadde fått enhver til å frykte selv fjerdegir. Der det finnes mange enestående race opp i gjennom historien, så er det nok ingen som kan måle seg med dette. Med mindre du kanskje skal sette en ny standard da?