De raskeste bilene som finnes

Helt siden oppveksten har det å ha den raskeste bilen i vennegjengen vært en drøm. Når vi var små håpet vi i det lengste at pappa endelig skulle kjøpe Porschen. Før vi selv kunne kjøre bil, så satt vi også og spilte med de raskeste bilene på de flotte bilspillene. Det er her mye av utdanningen innen racing i Norge kommer fra. Det er mange raske biler som kan nevnes der ute, men denne artikkelen tar sikte på å nevne de absolutt raskeste som finnes. Kanskje er de så raske at de faktisk ikke brukes til racing i det hele tatt?

Opp gjennom årene har bilprodusenter kjempet om å lage den aller raskeste bilen. Det har ført til at toppen av listen har vært i konstant endring, da den ene modellen etter den andre har tatt over førsteplassen. Lenge på toppen var klassikeren Bugatti. Denne lynraske luksusbilen er noe som virkelig faller de fleste i smak, uavhengig av dens ekstreme fart. Med en toppfart på opp mot 420 kilometer i timen, så er det her snakk om biler som kjører så fort at det rett og slett ikke er mulig å bedrive racing med.

Selv om 420 kilometer naturligvis er helt ekstremt, så er faktisk ikke dette verdens raskeste bil. For snaue 4 år siden tok nemlig Hennessey Venom GT denne topplassen. Dette monsteret som er

verdens raskeste bil har nemlig en toppfart på ufattelige 435 kilometer i timen. Dette er med andre ord ikke bilen for de med dårlig hjerte. Her går det så fort at en mest sannsynlig hadde blitt svimmel bare av tanken. Det er derimot verdens raskeste bil for øyeblikket og det kan se ut som den vil ha den plasseringen en stund. Allikevel er produsentene i full gang med å finjustere teknologien, og før vi vet ordet av det har vi en ny topplass som kjører enda fortere!